Workshop "Vaříme s ájurvédou"

29.04.2015 12:48

 

Cvičíte-li aktivně jógu a zajímáte-li se o zdravé stravování, následující řádky jsou určeny právě Vám.

Často slýcháme spojení jóga a ájurvéda, které k sobě neodmyslitelně patří. Ájurvéda, původní indická medicína, je totiž považována za sestru jógy. A vzhledem k tomu, že mají obě společný cíl, kterým je zdraví člověka, je jóga zaměřená spíše na duchovno a ájurvéda na fyzické tělo. 

Ájurvéda, stejně jako čínská medicína, pracuje s pěti elementy, které se projevují v lidském těle jako tři základní principy obecně známé jako dóši. Jsou to váta, pitta a kapha. A vzhledem k tomu, že pro každou dóšu existuje seznam doporučených a nedoporučených potravin, vychází z něho i ájurvédská kuchyně.

Na jednu stranu to vypadá složitě, ale vězte, že příprava ájurvédských jídel je jednoduchá a rychlá, takže Vám nezabere příliš mnoho času. Navíc se vaří z čerstvých potravin a nepoužívají se žádné kořenicí směsi s přídavky glutamanů a konzervantů.

 

Zní Vám to sympaticky? Tak neváhejte:

Workshop Vaříme s ájurvédou je zaměřený teoreticky i prakticky. Jednak se seznámíme se základními principy ájurvédského vaření, jednak se naučíme přípravu polévky, dvou hlavních jídel, dipu/salátu, dezertu a čaje podporujícího trávení. Vařit budeme ve dvojicích a maximální kapacita skupiny je 12 lidí. Ať jste váta, pitta nebo kapha či svou dóšu neznáte, nevadí, všechna jídla, která uvaříme, jsou vhodná pro všechny tři typy. A všechno, co si uvaříme, si taky sníme J.

 

Pro více informaci a přihlášení na workshop Vaříme s ájurvédou klikněte ZDE.